Intellipocket Wiki - Käyttöohjeet

Intelli Pocket Wiki

Sisällysluettelo

Johdanto

Tämä sivusto

Tältä sivustolta löytyy ohjeita ja tietoa Intellipocketin sähköisistä jäsen-, asiakas- ja vakuutuskorteista sekä kortin käytöstä.

Ohjeiden lukeminen ja tulostus on ilmaista.


Sähköinen jäsenkortti

Intellipocket-kortti on uudenlainen älypuhelimessa toimiva kortti. Et enää tarvitse lompakon täyttäviä muovisia kortteja, sillä kortit löytyvät kätevästi matkapuhelimesta. Kortti on suomalainen keksintö ja sen on toteuttanut Intellipocket Oy.

Kortit toimitetaan näppärästi tekstiviestillä ja Internetin kautta suoraan matkapuhelimeen.


Tuetut puhelimet ja kortin käytön edellytykset

Intellipocket-kortti toimii seuraavissa puhelimissa:

 • Kaikki Anrdroid-puhelimet joiden käyttöjärjestelmän versio on 1.6 tai uudempi
 • Kaikki iPhone-puhelimet
 • Kaikki Java 2 ME:tä tukevat puhelimet

Seuraavissa puhelinmalleissa sähköinen kortti ei vielä toimi:

 • Nokia N900 ja muut Maemo/MeeGo puhelimet - poikkeuksena Nokian muista malleista nämä eivät tue Javaa
 • Nokian uutuudet - joissain Nokian uutuuksissa ilmenee usein ohjelmistovirheitä, jotka voivat vaikuttaa kortin toimintaan. Yleensä kortti toimii käyttöjärjestelmän päivityksen jälkeen.
 • Windows puhelimet. Pyrimme saamaan Windows Phone 7.5 (Mango) puhelimet tuettujen puhelimien piiriin alkuvuoden 2012 aikana.

Kortin käyttö edellyttää että puhelimessa on värinäyttö ja toimiva Internet-yhteys joko matkapuhelinverkon tai langattoman lähiverkon kautta. Voit kokeilla yhteyden toimivuuden avaamalla puhelimesi Web-selaimella jonkin verkkosivun. Lisäksi on suotavaa että matkapuhelimesi ohjelmisto päivitetty uusimpaan korttien toimivuuden varmistamiseksi.


Kortin tilaus ja asennus

Lyhyesti

Kortin tilaustapa riippuu siitä yhteisöstä tai yrityksestä jonka kortin olet saanut. Joissan tapauksissa kortit toimitetaan automaattisesti kaikille jäsenille, joskus jäsenet taas tilaavat Internetistä omat korttinsa jäsensivustolta tai kortti toimitetaan kun jäsenmaksu on maksettu tai vastaavaa.

Tilaustavasta riippumatta kortin toimitus ja käyttöönotto tapahtuu aina seuraavasti:

 1. Saat tekstiviestin matkapuhelimeesi missä on kortin latauslinkki
 2. Avaa linkki jolloin matkapuhelimesi lataa kortin. Joissakin puhelimissa kortti asentuu automaattisesti ja joissain puhelimissa kortti pitää vielä erikseen asentaa. Ohjeet tästä tuonnempana.
 3. Avaa kortti ja käytä sitä kuten muovikorttia


Matkapuhelimen Internet-asetukset

Ennen kortin lataamista varmista, että puhelimesi Internet-asetukset toimivat. Tämän voit varmistaa avaamalla matkapuhelimen Internet-selaimella jonkin verkkosivun.

Lisätietoja puhelimesi Internet-asetuksista ja niiden asentamisesta löydät matkapuhelinoperaattorien tai puhelinvalmistajien WWW-sivuilta:

 1. Cubio
 2. Dicame
 3. DNA
 4. Elisa
 5. GoMobile
 6. Saunalahti
 7. Sonera
 8. TeleFinland
 9. ÅMT

Voit tilata asetukset myös soittamalla operaattorisi puhelinpalveluun.

Matkapuhelinvalmistajat tarjovat asetuksia ja tietoa:

 1. Nokia
 2. Sony Ericsson
 3. Samsung

Huom! Puhelinoperaattorisi veloittaa Internet-yhteyden käytöstä sopimuksesi mukaisen taksan. Mikäli matkapuhelimessasi on kuukausimaksullinen Internet-liittymä, ei kortin latauksesta tai kortin käytöstä peritä erillistä maksua.


Matkapuhelimen ohjelmiston päivitys

Voit päivittää matkapuhelimesi ohjelmistosi uusimpaan versioon ennen kortin asennusta. Päivittämällä varmistat, että kortti toimii parhaalla mahdollisella tavalla. Päivityksen voit tehdä jollain puhelimilla suoraan matkapuhelimen päivitystoiminnolla. Osa matkapuhelimista päivitetään tietokoneen matkapuhelinohjelmiston kautta (esim. Nokia PC Suite tai Samsung PC Studio).

Huomioi, että päivityksen jälkeen puhelimesi saattaa avautua perustilassa.


Kortin tilaaminen Internetissä

Seuraavat ohjeet on tarkoitettu vain henkilöille jotka tilaavat korttinsa itse kanta-asiakasohjelman, kerhon tai järjestön jäsenenä. Järjestön jonka jäsäen olet toimittaa sinulle linkin Internet-palveluun jonka kautta voit tilata matkapuhelimeesi jäsenkortin. Täytä kaikki lomakkeen tiedot huolellisesti.

Kiinnitä erityistä huomiota puhellinnumeron oikeellisuuteen, sillä ilman oikeaa numeroa et saa lataukseen tarvittavaa tekstiviestiä!

Lomakkeen täyttämisen ja hyväksymisen jälkeen näet Internetissä korttisi lähetyskuittauksen. Saat puhelimeesi lataustekstiviestin ja sähköpostiisi kuittauksen kortin toimittamisesta.


Kortin lataus

Kun sähköinen jäsenkorttisi on tilattu saat matkapuhelimeesi henkilökohtaisen latauslinkin sisältävän tekstiviestin. Linkkiä käytetään suoraan matkapuhelimesta eikä se toimi tietokoneen Internet-selaimessa. Tekstiviestin lähettäjä ja teksti riippuvat siitä kanta-asiakasohjelmasta tai järjestöstä jonka kortin olet saamassa.

Saatuasi tekstiiestin lataa kortti valitsemalla viestissä oleva linkki. Linkki on on suunnilleen seuraavan näköinen: "http://portal.intellipocket.mobi/cs/cr/AB-1adlj45_d".

Puhelinmallista riippuen kortti ladataan ja asennetaan hieman eri tavoin.


iPhone-puhelimet

 1. Avaa linkki koskettamalla sitä. Linkki avaa Safarin jossa näet korttisi ja asennusohjeen.
 2. Lisää kortti koti-valikkoon koskettamalla nuolen osoittamaa kuvaketta ja paina tämän jälkeen "lisää koti-valikkoon" -nappia
 3. Puhelin lataa kortin koti-valikkoosi josta voit sen avata


Android-puhelimet

 1. Joko paina "Avaa"-nappia tai kosketa linkkiä. Näet puhelimesi selaimen lataushistorian ja kortin lataus alkaa. Jos saat virheilmoituksen "Sähköinen jäsenkortti on tarkoitettu ladattavaksi matkapuhelimeen matkapuhelimella. Ole hyvä ja avaa tekstiviestissä saamasi linkki matkapuhelimessa", katso ratkaisu Ongelmista.
 2. Kun puhelin on ladannut korttitiedoston, valitse tiedosto asentaaksesi kortin.
 3. Mikäli puhelimesi varoittaa ohjelmien lataamisesta muualta kuin Android Marketista muuta asetuksia ja anna puhelimelle lupa asentaa ohjelmia muista lähteistä.
 4. Mikäli puhelimesi kysyy sallitaanko asennettavalle ohjelmalle tietyt luvat, vastaa myöntävästi. Intellipocket-kortti on täysin turvallinen ohjelma.
 5. Kun asennus on valmis, voit joko sulkea selaimen tai avata kortin.
 6. Sähköinen korttisi on valmis käytetäväksi.


Muut puhelimet

Puhelimen mallista riippuen tekstiviestin linkin voi avata useilla eri tavoilla:

1. Viestin linkki aktivoituu automaattisesti. Siirry eteenpäin puheliman Valinta/OK -painikkeella.
2. Siirry viestissä alaspäin puhelimen alaspäin-painikkeella niin kauan kuin linkki aktivoituu puhelimen näytöllä. Paina OK tai vastaavaa painiketta.
3. Klikkaa puhelimen näytöllä näkyvän kursorin avulla linkkiä.

Kun olet avannut linkin puhelin ottaa yhteyden Internetiin. Puhelinmallista riippuen saatat nähdä puhelimen näytöllä yhteyden avaamisesta ilmoittavan kysymyksen tai ilmoituksen. Esim. osa Nokian matkapuhelinmalleista ilmoittaa “Tarvitaan palvelinyhteys. Muodostetanko?”. Puhelin saattaa myös kysyä mitä yhteystyyppiä käytetään. Voit käyttää niin mobiiliverkkoa (esim. GRPS tai WAP) kuin langatonta lähiverkkoa (WLAN tai WiFi).

Matkapuhelimesi hakee nyt Internet-yhteyden avulla henkilökohtaisen korttisi. Päädyt web-sivulle jolla lukee esim. ”Hei (OMA NIMESI)! Nyt voit ladata Intellipocket -kortin puhelimeesi. Latauksen jälkeen sulje puhelimen nettiselain. Kortti löytyy puhelimen omat pelit, sovellukset tai vastaavasta kansiosta. Lataa kortti tästä (LINKKI).” Jos sivulla näkyy virheilmoitus toimi sen mukaan.

Klikkaa sivun latauslinkkiä. Puhelin kysyy hyväksytkö linkin kautta tapahtuvan Internet-yhteyden. Voit huoletta hyväksyä kaikki kortin lataukseen liittyvät ilmoitukset ja kysymykset painamalla “Kyllä” tai “OK”. Puhelin lataa kortin puhelimeesi. Esim. monet Nokian matkapuhelimista ilmoittavat tässä vaiheessa: “Sovellus ei ole luetettu ja se voi vahingoittaa puhelinta.” Tämä on vakioilmoitus, jonka voi ohittaa. Nokian puhelimet näyttävät ilmoituksen aina kun matkapuhelimeen ladataan ohjelmia.

Muista sulkea Internet-yhteys ja -selain kun olet ladannut kortin.

Puhelinmallista riippuen tallenna kortti joko puhelimen muistiin tai muistikortille. Voit käyttää kumpaa tahansa muistia kunhan kortille on tarpeeksi tilaa.

Jotkin puhelinmallit antavat sinun valita myös kansion johon kortti tallennetaan. Yleensä kortti tallennetaan joko ”Sovellukset” tai ”Pelit” kansioon. Pidä mielessä mihin kansioon tallennat kortin!


Kortin käyttö

Kortin avaaminen

Kun haluat käyttää korttia esimerkiksi asioidessasi liikkeessä avaa kortti seuraavien ohjeiden mukaisesti.

iPhone-puhelimet

Etsi korttisi kuvake koti-valikosta ja paina sormella kuvaketta. Kortti aukeaa.


Android-puhelimet

Avaa puhelimesi sovellusvalikko, etsi korttisi kuvake ja valitse kuvake. Useimmissa puhelimissa sovellusvalikko avataan vetämällä se auki näytön ylä- tai alareunasta.


Muut puhelimet

Siirry kansioon johon olet tallentanut kortin. Yleisimmissä puhelimissa kortti löytyy ”Sovellukset” tai ”Pelit” kansiosta.

Valitse kortin ikoni puhelimen kansiossa ja aktivoi kortti puhelimen valikosta löytyvällä ”Avaa” (tai vastaava) komennolla. Joskus on tarpeen myös puhelimen uudelleen käynnistäminen. Jos kortti jää jostain syystä “jumiin” käynnistä puhelimesi uudestaan.

Kääntyvänäyttöisissä puhelimissa (esim. Nokia ja Samsung) kortti toimii parhaiten kun näyttö on pystyasennossa.


Kortin toiminnot

Riippuen siitä minkä yritykse tai yhteisön korttin on kyseessä kortissasi on yleensä seuraavat toiminnot:

 • Etusivu missä on nimesi, jäsen- asiakas- tai muu tunnistenumero sekä mahdollisesti muita tietoja
 • Lisätietosivu missä voi olla lisätietoja jäsenyydestäsi, eduista, yhteystietoja tai vastaava
 • 2D-koodi eli erityisellä koodinlukijalla luettavissa oleva kortin numero
 • Soittolinkkejä tai -nappeja joiden avulla voit soittaa tiettyihin puhelinnumeroihin
 • Mobiiliportaali eli Internetissä oleva matkapuhelimella käytettävä jäsensivusto joka sisältää uutisia, tietoja eduista, tarjouksista tai muusta. Palvelun käyttö edellyttää puhelimesta Internet-yhteyttä. Etuja ja tarjouksia selaat kuin käyttäisit Internetiä tietokoneella.
 • Kortin sulkeminen

Kaikissa korteissa on yksi tai kaksi valikkoa, jonka kautta pääset käyttämään kortin toiminnallisuuksia. Huomioithan, etteivät kaikki toiminnallisuudet ole välttämättä käytössä yhteisöllä tai yrityksellä jonka korttia käytät.

Joissain Nokian puhelimissa et pääse selaamaan mobiiliportaalin etuja ja uutisia ennen kuin suljet kortin. Tämä johtuu puhelinten käyttöjärjestelmästä. Sulje kortti ja nauti eduista!


Ongelmia?

Ole hyvä ja avaa tekstiviestissä saamasi linkki matkapuhelimessa

Sähköiset kortit tulee ladata matkapuhelimella. Tavallisella tietokoneella kortin lataaminen ei onnistu.

Normaalisti Android-puhelimet, kuten muutkin matkapuhelimet, tunnistautuvat Internet-käytössä matkapuhelimina. Joissain Android-puhelimissa on kuitenkin ominaisuus, jolla puhelin saadaan näyttämään tavalliselta tietokoneelta (teknisesti tämä tapahtuu user-agenttia vaihtamalla). Koska kortin voi ladata ainoastaan matkapuhelimeen, pitää Android-puhelimen tunnistautua matkapuhelimena. Tunnistautumisen voi vaihtaa puhelimen Web-selaimesta: paina menu -> lisää/more -> asetukset/settings. Asetusten muuttamisen jälkeen lataa kortti uudelleen.


Kortti on jo toimitettu toiseen puhelimeen

Sähköiset kortit räätälöidään toimimaan siinä matkapuhelimessa millä kortti on ensimmäisen kerran ladattu. Saman kortin siis voi ladata uudestaan täsmälleen samaan matkapuhelimeen mutta korttia ei voi ladata uudestaan toisenmerkkiseen tai -malliseen matkapuhelimeen.

Jossain tapauksissa tämä virheilmoitus voi ilmetä myös samassa matkapuhelimessa. Tällaisia tapauksia ovat:

 • Korttia yritetään ladata eri Web-selaimella
 • Matkapuhelimen ohjelmisto on päivitetty tai ohjelmiston versio on muuten vaihtunut

Mikäli saat tämän virheilmoituksen tilaa matkapuhelimeesi uusi kortti, tai mikäli et voi itse korttia tilata pyydä kortin lähettänyttä tahoa tilaamaan uusi kortti.


Yrität ladata korttia puhelimella jota valitettavasti ei tueta

Tämä virheviestin syynä on jokin seuraavista asioista:

 • Matkapuhelin on liian vanha
 • Matkapuhelin on uusinta uutta
 • Emme vielä tue puhelimesi laitealustaa (Meego, Bada, Windows Mobile, Windows Phone)
 • Palvelussamme on vikaa, otamme mielellämme palautetta vastaan osoitteeseen tuki[ät]intellipocket.com


Jotain meni pieleen

Aina toisinaan jotain odottamatonta voi tapahtua ja palvelussamme on tilapäinen häiriö. Olemme saaneet tiedon asiasta ja tutkimme asiaa, mutta otamme mielellämme vastaan lisätietoja osoitteeseen tuki[ät]intellipocket.com. Voit myös yrittää kortin lataamista uudestaan parin tunnin tai parin päivän kuluttua.


Muut ongelmat

Mikäli kortin lataamisessa tai käytössä esiintyy muita ongelmia, ole ensisijaisesti yhteydessä siihen yhteisöön tai yritykseen jonka kortista on kyse. Kannattaa myös tarkistaa onko ongelmaasi jo ratkaisu tämän sivuston Usein kysyttyjä kysymyksiä -osiossa.